Ako pripraviť dobrú kávu správne a zároveň jednoducho? S french pressom to dokážete v 7 krokoch: 1. Sklenenú časť predhrejte preliatím vriacou vodou. 2. Vyberte sitko a vložte stredne hrubú čerstvo zomletú kávu (ideálne hrubosť označovaná ako french press ) 3. Prevarte vodu a nechajte ju asi pol minúty odstáť (dostane sa na ideálnu teplotu 93 °C). Potom polovicu z nej nalejte do french pressu. 4. Po 20 sekundách sa vytvorí na hladine kôrka. Dolejte kávu zvyškom vody a asi po 1 minúte dobre premiešajte. 5. Nasaďte vrchnú časť s filtrom tak, aby filter zašiel pod kávovú vrstvu na hladine. Počkajte asi 3-4 minúty. 6. Piest so sitkom pomaly a opatrne stlačte ku dnu. 7. Ihneď po stlačení všetku kávu z french pressu prelejte do kanvice, termosky alebo hrnčekov.
Farba |
hnedá |
Materiál |
kov/plast/sklo |
Dostupnosť |
skladom |